As jy op soek is na ‘n werk in Australië

Maak nie saak watter tipe werk jy soek nie, jy sal dit seker aanlyn vind. Hier is die beste internetbronne om te gebruik wanneer jy ‘n nuwe werk soek.

Shutterstock

1. Inderdaad

Inderdaad is een van die grootste werkborde aanlyn, en dit is waarheen werksoekers van die Verenigde State, Australië, Frankryk en Suid-Afrika hulle wend om deel- en voltydse werk te kry. Indeed is propvol poslys van werkgewers in elke bedryf – en die rede waarom Indeed so gewild is onder werkgewers, is dat maatskappye wat nuwe werknemers soek, hul werksgeleenthede gratis kan plaas.

Dit is maklik om ‘n werk in jou veld te vind danksy Indeed se gevorderde filteralgoritmes wat jou in staat stel om volgens werksoort, ervaringsvlak, salarisreeks of maatskappy te soek. Jy kan eenvoudig enige woorde intik wat verband hou met watter soort pos of werk waarin jy belangstel en jou werksoektog begin. Inderdaad het ‘n gebruikersvriendelike platform met ‘n drywende sybalk wat jou help om tred te hou met waar jy in die aansoekproses is.

2. LinkedIn

LinkedIn is ‘n netwerk wat miljoene werkende professionele mense wêreldwyd verbind. LinkedIn, wat in 2003 bekendgestel is, is ‘n platform waarmee jy jou CV as jou gebruikersprofiel kan bou en vir poste met daardie profiel kan aansoek doen, wat dit maklik maak om binne sekondes vir enige pos aansoek te doen. Alhoewel dit nie homself as ‘n posbord beskou nie, is LinkedIn se waarde om ‘n werk te vind geweldig groot: jy kan kontak maak met werwers, mense by maatskappye in enige bedryf, en openings vind via jou LinkedIn-verbindings.

Baie poste word gevul deur verwysings, en dit is waar LinkedIn skyn. Die meeste posborde is geneig om eenrigtingstrate te wees, wat beteken dat ‘n aansoeker ‘n posplasing sien, aansoek doen vir die pos en wag. LinkedIn, aan die ander kant, laat heen-en-weer kommunikasie toe. As jy byvoorbeeld in ‘n werk by ‘n spesifieke maatskappy belangstel, kan jy ‘n persoon kontak wat vir daardie maatskappy werk en meer te wete kom oor hul aanstellingsproses. U kan ook direkte skakels met huurbestuurders vestig. LinkedIn sal jou ‘n basiese profiel gratis laat skep, en jy kan deur duisende werksgeleenthede blaai wat pas by wat op jou profiel is.

3. Glasdeur

Glassdoor is veral bekend vir sy maatskappy- en werkgewerresensies. Dit het begin as ‘n webwerf waar werknemers kan plaas oor hul maatskappy se kultuur, salarisse, werksomgewing, voordele en soveel meer om werksoekers te help om daardie maatskappy te evalueer. Glassdoor is ‘n wonderlike platform as jy ‘n idee wil kry of jy dalk vir ‘n maatskappy wil werk of nie.

Glassdoor het ontwikkel en is nou ook een van die grootste werksoekborde aanlyn. Benewens om maatskappye se resensies en graderings te sien, kan jy na die huidige openings by enige maatskappy in die wêreld kyk. Jy kan terselfdertyd resensies en ‘n 5-ster-graderingskaal sien vir maatskappye met poste waarin jy belangstel. Die webwerf beskik oor ‘n maklik-om-te-gebruik koppelvlak wat jou help om jou plek te behou terwyl jy rondblaai. Die beste van alles, Glassdoor is gratis vir werksoekers.

4. ZipRecruiter

ZipRecruiter het begin as ‘n kleinsake-instrument wat ontwerp is om posplasings bekostigbaar te maak. Vandag bedien dit miljoene gebruikers regoor die wêreld. Werksoekers kan hul CV’s plaas en ‘n werksaansoek voltooi met een klik of tik. ZipRecruiter stoor jou profiel, of hervat inligting, en waarsku jou as daar nuwe poste in jou area, industrie of verwante posposisies is, sodat jy altyd ingelig is as nuwe plasings en geleenthede op die webwerf beskikbaar is.

ZipRecruiter maak dit maklik om aansoek te doen – soos LinkedIn, kan jy binne sekondes op enige pos aansoek doen met jou gestoorde profielinligting. Daar is ook ‘n unieke nuttige kenmerk waarvan werksoekers mal is: die ZipRecruiter-kennisgewingfunksie waarsku jou wanneer jou aansoek deur ‘n belangstellende maatskappy hersien word. ZipRecruiter hou ook die totale aantal resensies dop sodat jy kan bepaal of jou CV aandag kry of nie.

Soos enigiets, is dit altyd ‘n goeie idee om bewus te wees van die nuutste navorsing. Ons beveel aan dat u ten minste 3 of 4 opsies vergelyk voordat u ‘n finale besluit neem. Om ‘n soektog aanlyn te doen is tipies die vinnigste, mees deeglike manier om al die voor- en nadele te ontdek wat jy in gedagte moet hou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *