Baie voel dieselfde. Volgens ‘n tydskrif , “Almal is oral besig.”

Volgens ‘n opname wat in 2015 in agt lande gedoen is, het die meeste van die voltydse werkers gesê dat hulle nie ‘n balans tussen werk en gesin kan handhaaf nie. Dit is as gevolg van die bykomende verantwoordelikheid in die werkplek of by die huis, die stygende lewenskoste en die behoefte om meer tyd by die werk deur te bring. Voltydse werkers in Nepal werk byvoorbeeld ongeveer 48 uur per week. Maar sommige werk 70 uur of meer.

In ‘n ander opname onder mense in 36 lande het meer as ‘n kwart gesê dat hulle selfs gedurende die vakansie besig is! Selfs kinders kan dit moeilik vind om ‘n verskeidenheid take in ‘n kort tydperk te doen.

As ons probeer om meer te doen as wat tyd toelaat, kan ons gestres raak. Is dit dus werklik moontlik om ‘n gebalanseerde lewe te lei? Hoe maak ons ​​waardes, keuses en doelwitte ‘n verskil? Kom ons kyk eerstens na vier redes waarom mense dit moeilik vind om ‘n gebalanseerde lewe te lei.

 1 Wens dat daar geen vermindering in die opvoeding van die gesin sou wees nie

Gary verduidelik: “Ek het sewe dae per week gewerk. Ek wou beter dinge vir my kinders gee. Ek wou hê my kinders moes kry wat ek nie gekry het nie. So ek het dag en nag gewerk.” Ouers kan dit ter wille van hul kinders doen तर maar hulle moet eers dink oor wat om te doen. Sommige studies het getoon dat mense wat geld en materiële besittings waardeer, meer geneig is om gefrustreerd en ontevrede te wees. Hulle gesondheid is ook swak in vergelyking met diegene wat nie materialistiese denke het nie.

'n Hartseer seuntjie in 'n kamer vol verskeie besittings

Kinders wat grootword in ‘n gesin wat materiële dinge waardeer, is nie gelukkig nie

Sommige ouers maak ‘n baie besige skedule vir hulself en hul kinders sodat hul kinders se toekoms blink is. Hulle het dit tot voordeel van die gesin gedoen. Maar ‘n boek  Soos genoem, kan so ‘n besige skedule nadelig wees vir beide ouers en kinders.

2 Die idee van ‘hoe meer hoe beter’

As ons na die advertensies kyk, as ons nie nuwe produkte in die mark koop nie, kan ons voel dat ons sommige dinge ontneem is. N tydskrif Dit sê: “Mense mors al hoe meer tyd op die mark.” In die kort tyd wat ons het, moet ons kies wat om te koop, waarna om te kyk en wat om te eet.

‘n Vooraanstaande ekonoom in die 1930’s het voorspel dat vooruitgang in tegnologie werk sou bespoedig en tyd sou bespaar. Maar vandag gebeur presies die teenoorgestelde! Van ‘n tydskrif Skrywer Elizabeth Colbert skryf: “In plaas daarvan om vroeg van die werk af huis toe te keer, is mense steeds besig om nuwe goed op die mark te koop.”

3 Probeer om ander te behaag

Sommige werk selfs lang ure om hul baas tevrede te stel. Medewerkers kan ook onder druk geplaas word om laat te werk. En as gevolg van ekonomiese onstabiliteit is mense bereid om langer ure of enige tyd te werk.

Net so wil ouers hê dat hul gesin dieselfde gemak as ander moet geniet. Daardie ouers Hulle voel “skuldig” omdat hulle nie vir hul kinders kan voorsien nie.

4 Begeerte vir selfrespek en selfbevrediging

Tim, wat in die Verenigde State woon, sê: “Ek het my werk baie geniet. Ek het altyd hard gewerk. Ek wou iets doen.”

Soos Tim, voel baie mense vandag dat hoe meer besig hulle is, hoe meer suksesvol is hulle. Wat is die gevolge? Elizabeth Colbert, wat hierbo aangehaal is, sê: “In vandag se samelewing word iemand wat ’n besige lewe lei as suksesvol beskou. Hoe meer besig jy is, hoe meer sal ander jou respekteer.”

Leer om gebalanseerd te wees

Die Bybel moedig ons aan om hard te werk en ywerig te wees. ( Spreuke 13: 4 ) Maar ons moet ook gebalanseerd wees. Omdat die Bybel sê: “‘n Handvol gemoedsrus is beter as twee handevol waardelose arbeid .” – Prediker 4:6 .

As ons ‘n gebalanseerde lewe lei, sal dit ‘n positiewe uitwerking op ons fisiese en geestelike gesondheid hê. Maar is dit regtig moontlik om nie te veel tyd of te besig by die werk deur te bring nie? Ja, oorweeg hierdie vier maniere:

 1 Ondersoek jou waardes en doelwitte

Dit is goed om daaraan te dink om geld vir jouself en jou gesin te verdien. Maar ons moet versigtig wees om dit nie te oordoen nie. Om baie geld of rykdom te hê, beteken nie dat jy suksesvol is nie. Aan die ander kant is dit nie goed om te veel te ontspan of te veel tyd aan ontspanning deur te bring nie. Want wanneer jy dit doen, is daar baie werk om te doen en later sal jy tevrede wees.

Tim, wat vroeër genoem is, sê: “Ek en my vrou het ons lewenstyl van nader bekyk en besluit om dit te vereenvoudig. Ons het ‘n grafiek gemaak van ons huidige leefstyl en die aspekte wat verbeter moet word. Ons het gepraat oor die gevolge van ons besluite en wat ons moet doen om ons doelwitte te bereik.”

2 Moenie deur die advertensiewêreld mislei word nie

Die Bybel vermaan ons om nie voor “die begeerte van die oë” te swig nie. ( 1 Johannes 2: 15-17 ) Advertensies bevorder so ‘n begeerte. Mense is bereid om baie geld op vermaak te spandeer. Daarvoor moet jy baie tyd by die werk spandeer. Ja, ons kan dalk nie ons oë toemaak sodra die advertensie kom nie, maar dit is beter om die gewoonte te kry om dit so min as moontlik te kyk. En wanneer jy iets wil koop, koop dit net om seker te maak jy het dit regtig nodig.

Onthou, groepsdruk kan jou ook beïnvloed. Moenie assosieer met mense wat materiële dinge waardeer nie. Maak eerder vriende wat goeie dinge prioritiseer. Die Bybel sê: “Die omgang met die wyses is wysheid.” – Spreuke 13:20

3 Moenie te veel tyd aan werk spandeer nie

Verduidelik jou prioriteite aan die baas. En om tyd saam met familie te mors Moenie so dink nie. N boek Dit sê: “Wanneer jy nie werk toe gaan nie, sal daar geen katastrofe wees nie.” Hou dus ‘n balans tussen gesin en werk.

Soos vroeër genoem, het Gary se finansiële situasie verbeter, daarom het hy besluit om van werk te verander. Hy sê: “Ek het met my familie gepraat en saam het ons besluit om ons leefstyl te vereenvoudig. Toe het ons verskeie stappe geneem om die besluit te neem. Ek het die baas gevra of ek net ‘n paar dae per week kan werk. Hy het ingestem.”

4 Spandeer baie tyd saam met jou gesin

Mans en vrouens moet tyd saam met mekaar deurbring, en kinders moet tyd saam met hul ouers deurbring. Net omdat ander mense besig is, beteken dit nie dat jy dieselfde lewenstyl moet leef nie. Gary sê: “Moenie te besig wees nie. Neem tyd om te ontspan en te ontspan. Sit die minder belangrike dinge opsy.”

Vermy TV, selfone of ander toestelle terwyl jy saam met jou gesin is. Eet ten minste een keer per dag saam, en gebruik hierdie tyd as ‘n geleentheid om met jou gesin te praat. Deur dit te doen, kan kinders gelukkiger wees en beter lees.

'n Familie wat pret het terwyl hulle eet

Gebruik middagete as ‘n geleentheid om met jou gesin te praat

Vra jouself uiteindelik af: ‘Hoe wil ek hê moet my lewe wees? Hoe kan ek my gesin gelukkig maak?’ As jy ’n gelukkiger en meer betekenisvolle lewe wil lei, stel jou prioriteite en volg die goeie Bybelraad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *